Welke zonnepanelen?

Zonnepanelen

Van Poly tot Mono

Zonnepanelen zijn onderverdeeld in verschillende soorten. De meeste bekende zijn de polykristallijnen en mono kristallijnen zonnepanelen.

Polykristallijnen zonnepanelen

De poly zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die uit meerdere grove kristallen zijn opgebouwd. Door de grove kristallen geeft dit een blauw gebroken scherven effect. Deze panelen geven een goed rendement en zijn gunstig geprijsd. Bij genoeg ruimte is dit paneel de beste keuze.

Monokristallijn zonnepanelen

Deze zonnepanelen hebben geordende elektroden wat zorgt voor een egaal zwarte kleur van het paneel. In vergelijk met de poly kristallijn zijn deze panelen duurder per Wp, maar hebben een hogere opbrengst per m2 en is uiteraard fraaier door de full black optie.

Wij leveren o.a. de volgende merken:

  • LG NeoN 2 mono panelen
  • DMEGC mono panelen
  • Talesun mono panelen
  • Talesun poly panelen

Wat levert een zonnepaneel aan kWh?

Neem een zonnepaneel van 300Wp. Wp staat voor wat WattPiek, dit is het piekvermogen van een zonnepaneel. Hoeveel dit zonnepaneel aan stroom in kWh gaat opwekken is afhankelijk van bv. de ligging ten opzichte van het Zuiden. Met de hogere zonuren van de laatste jaren ligt de opbrengst op ca. 95% vanaf de Wp van het paneel. Dit betekent dat een zonnepaneel van 300Wp ca. 285 kWh op jaarbasis opbrengt.