Constructie

Constructie

Het bevestigen van zonnepanelen

Onze zonnepanelen kunnen op vrijwel elk soort dak stormvast worden bevestigd. Of het nu gaat om golfplaten daken, sandwichpaneel daken of dakpannen daken, voor elk soort dak bieden wij de juiste bevestigingsmethode.

Montagesysteem pannendaken

Het montagesysteem van Solar Construct Nederland voor schuine pannendaken is opgebouwd uit gepatenteerde dakhaken, montagerails en de benodigde montagematerialen om de zonnepanelen op de montagerail te monteren. Het SCN montagesysteem voor pannendaken kan met één type dakhaak voor alle type pannendaken worden gebruikt ongeacht het type dakpan.

Dakbevestiging
De dakhaken worden aan de panlatten bevestigd. Doordat de dakhaken niet worden bevestigd aan de daksporen of dakspanten kan men de plaats van de zonnepanelen op het dak vrijelijk bepalen. Doordat de dakhaak op diverse punten verstelbaar is kan er met één type dakhaak worden gewerkt ongeacht de dikte van de pan en panlat. Hoogte verschillen in het dak kunnen eenvoudig worden uitgevuld doormiddel van het verstellen van het rotatiegedeelte.

Montagesysteem golfplatendaken

Het montagesysteem van Solar Construct Nederland is opgebouwd uit stokschroeven, de gepatenteerde montagerails en de benodigde montagematerialen om de zonnepanelen op de montagerail te monteren. Het SCN montagesysteem voor golfplaten kan voor alle type golfplatendaken gebruikt worden, waaronder de veel voorkomende vezelcement en stalen golfplaten.

Dakbevestiging
De montagerails worden aan de dakconstructie bevestigd middels stokschroeven. Men kan het systeem eventueel in een dubbel laags kruisverband opbouwen om zo een optimale indeling op het dak te krijgen ongeacht de dakconstructie. Hoogte verschillen in het dak kunnen eenvoudig worden opgevangen door middel van het verstellen van de stokschroeven. Op de plaats van de stokschroef wordt er een EPDM afdichtingrubber gebruikt als waterkering.

Montagesysteem staaldaken

Het montagesysteem van Solar Construct Nederland is opgebouwd uit de gepatenteerde montagebeugels, montagerails en de benodigde montagematerialen om de zonnepanelen op de montagerail te monteren. Het SCN montagesysteem voor staalplaat kan voor alle staaldaken gebruikt worden, waaronder de veel voorkomende stalen golfplaat en trapezium dakplaten.

Dakbevestiging
De montagebeugels met rotatiemethode worden aan de staalplaat bevestigd middels speciale zelfborende schroeven. Doordat de montagebeugels niet worden bevestigd aan de dakspanten of gordingen kan men de plaats van de zonnepanelen op het dak vrijelijk bepalen. Als waterkering wordt er een EPDM afdichtingrubber gebruikt.

Montagesysteem platte daken

Voor platte daken gebruiken wij constructie van het merk Avasco. Binnen dit merk hebben ze de SolarSpeed. De SolarSpeed is een low ballast systeem en daardoor ook al snel te gebruiken op dakkapellen en uitbouwen. Dit systeem is diverse hellingshoeken te krijgen en bepaald hiermee hoeveel panelen we op een dak kwijt kunnen. De zijkanten en achterkanten kunnen met platen worden dicht gezet, zodat het systeem minder wind vangt.

Ook hebben we van dit merk een de “schansen”. Dit betekent dat we 2 of 3 rijen hoog kunnen leggen als een schans. De panelen kunnen op deze schans zowel landscape (liggend) of portrait (staand) geplaatst worden. Over het algemeen is voor dit systeem veel ballast nodig en zal dit minder geschikt voor de wat zwakkere gebouwen.