Constructie zakelijk

Bevestiging van de zonnepanelen

Onze zonnepanelen kunnen op vrijwel elk soort dak stormvast worden bevestigd met behulp van een bijpassend montagesysteem.

Pannendaken

Voor alle schuine pannendaken bestaat een systeem dat is opgebouwd uit gepatenteerde dakhaken en montagerails. Met behulp van speciale materialen worden de zonnepanelen op de rails gemonteerd. De dakhaken bevestigen we aan de panlatten. Daardoor is de plaats vrij te bepalen. Hoogteverschillen in het dak kunnen door verstelling eenvoudig worden opgevuld.

Golfplatendaken

Dit systeem bestaat uit stokschroeven, gepatenteerde montagerails en montagematerialen. Het is bruikbaar voor alle typen golfplatendaken. Met de stokschroeven bevestigen we de montagerails aan de dakconstructie. Dat kan – ongeacht die constructie – eventueel in een dubbellaags kruisverband dat voor een optimale indeling op het dak zorgt. Hoogteverschillen in het dak kunnen eenvoudig worden opgevangen door de stokschroeven te verstellen. Op de plaats van de stokschroef fungeert een EPDM-afdichtingsrubber als waterkering.

Staaldaken

Montagebeugels, -rails én -materialen vormen ook bij dit systeem de ingrediënten. Het is bruikbaar voor alle staaldaken, waaronder daken die bestaan uit de veel voorkomende stalen golfplaat of trapezium dakplaten. Met speciale zelfborende schroeven worden de montagebeugels met rotatiemethode aan de staalplaat bevestigd. Daardoor is de plaats vrij te bepalen. Als waterkering fungeert een EPDM-afdichtingsrubber.

Platte daken

Voor platte daken hanteren we een low ballast systeem dat ook al snel te gebruiken is op dakkapellen en uitbouwen. Dit systeem is in diverse hellinghoeken leverbaar. De hoek bepaalt hoeveel panelen een dak kan bevatten. Zij- en achterkanten zetten we desgewenst met platen dicht, zodat het systeem minder wind vangt. Dankzij bijbehorende ‘schansen’ kunnen de panelen (zowel liggend als staand) in 2 of 3 rijen boven elkaar gelegd worden. Omdat veel ballast nodig is, is dit systeem minder geschikt voor zwakkere gebouwen.